Υπηρεσία συμβουλευτικής και υποστήριξης

Εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης, συμβουλευτικής και διαχείρισης υποθέσεων με την βοήθεια διαπολιτισμικών μεσολαβητών και εθελοντών. Έπειτα από την καταγραφή των αιτημάτων στο χώρο της υποδοχής, γίνεται η προτεραιοποίηση των περιστατικών με βάση τις ανάγκες και την ευαλωτότητα. Γενικές πληροφορίες δίνονται από την υπηρεσία της υποδοχής.

 

Μαθήματα Ελληνικής γλώσσας

Μαθήματα προσφέρονται από επαγγελματία εκπαιδευτικό δύο φορές την εβδομάδα για δύο ώρες σε τρία επίπεδα (Πρακτικά, Α1 και Α2). Οι μαθητές των τμημάτων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος συνεχίζουν στο επόμενο τμήμα έως το Α2 επίπεδο.

 

 

Συνεδρίες προσανατολισμού

Περιλαμβάνουν ένα εύρος πληροφοριών με σκοπό να ενημερώσουν τους ανθρώπους σχετικά με το άσυλο, το σύστημα υγείας αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο Πολυδύναμο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνουν επίσης συνεδρίες skype στις οποίες έρχεται κόσμος που θέλει να συνδεθεί με το γραφείο του Ασύλου μέσω skype.

 

Αποκατάσταση Οικογενειακών Δεσμών (RFL)

Οι υπηρεσίες του RFL στοχεύουν στην αποκατάσταση και διατήρηση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας και στην εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων ατόμων. Παρέχονται στο Πολυδύναμο Κέντρο για τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών, καθως και στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας και άλλες εγκαταστάσεις στην Βόρεια Ελλάδα, βάση μηνιαίου προγράμματος.

 

Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης (CTP)

Το CTP προσφέρει βοήθεια στους αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες που βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα, και δεν υποστηρίζονται από κάποιο πρόγραμμα ή οργάνωση, έχοντας σκοπό να εξυπηρετηθούν οι βασικές τους ανάγκες αναλόγως του μεγέθους της κάθε οικογένεια.